Meteen naar de inhoud
Home » Het verhaal

Het verhaal

Genieten van lekker eten en drinken… van de mensen waar je mee tafelt.
…uitgenodigd worden bij vrienden of familie … Nieuwsgierig met een hongerige maag.
… cosy, ongedwongen en ongestoord genieten…

Het zijn enkele elementen uit de verwelkoming op deze site; en ze typeren Table Damme.

Ik ben Sabien De Brabandere en ik schrijf graag het verhaal van Table Damme.
In een compleet nieuwe twist in het leven gooi ik graag de deuren open om jullie mee te laten genieten van mijn passie voor de wereld in de keuken.

Compleet nieuw? Misschien niet hélemaal.

Lang was ik enkel een meegenietende tafelgaste. Inmiddels is koken een fascinerende reis geworden; en dat mag je letterlijk nemen: een eigentijdse en eigen-wijze inspiratie van de plekken en keukens die mij hebben weten te begeesteren. Ik tracht ze helemaal tot hun recht te laten komen in combinatie met lokale ingrediënten wanneer mogelijk.

Doorheen de jaren is die keuken een toevluchtsoord geworden om even te ontsnappen aan de rush van het leven. Het samenbrengen van geuren- en smaken paletten als culinaire expeditie. 
Niks zo spannend als laten (mee)proeven van de gerechten door kenners: die bieden een perfecte balans tussen opbouwende feedback en eerlijke kritiek. 

Mede dankzij de aanmoediging van familie en vrienden kon ik mijn voorliefde voor het bereiden van eenpansgerechten en stoofpotjes omzetten in een gerealiseerde droom: Table Damme.

Om alles en iedereen de nodige ademruimte te geven tijdens die ervaring, ontvangt ik jullie graag ‘s middags voor een verrassende lunch. Het menu wordt bepaald door de dagelijkse inspiratie, het seizoen en de beschikbare lokale- en internationale ingrediënten.

Ontdek wat voor mij soul food betekent en kom tot rust in de prachtige setting langs de Damse Vaart. We kijken ernaar uit je binnenkort aan haar tafel te zien in Table Damme!

Sabien

×